Гардът на аржентинския национален отбор Пабло Прихиони сподели, че с нетърпение очаква старта на Световното първенство в Япония. Първият мач на олимпийските шампиони е утре срещу отбора на Франция. 29-годишният Прихиони направи много успешен сезон и беше възнаграден с повиквателна от старши треньора на аржентинския тим Серхио Хернандес. 

"Направих добър сезон с клубния си отбор и бях възнаграден с място в първия отбор на Аржентина, сподели баскетболистът. - Много се вълнувам и с нетърпение чакам да стана част от тима, който донесе такава радост на страната ни през 2004 година на Олимпиадата в Атина. Чувството да играеш в толкова престижен отбор е невероятно".

Националът сподели също така и увереността си, че неговият тим ще покаже добър баскетбол в Япония. Той допълни, че само увереност е необходима за успешното представяне на Аржентина.  

Прихиони, който в Япония ще носи номер 11, е напълно възстановен от повалилия го вирус по време на плейофите в Испания. "Бях се изплашил, защото мислех, че няма да успея да се възстановя за първенството, но сега всичко е наред. Чувствам се добре и нямам търпение да изляза на игрището", допълни още гардът на "гаучосите".

"На световния шампионат през 2002 година и на Олимпиадата в Атина през 2004-а, аз гледах изявите на националния отбор само като фен. Сега имам възможността да бъда част от този тим и ще дам всичко от себе за успешното представяне на страната ни. Отборът ни е много класен и ние трябва да се раздава на игрището. Всички ще искат да победят Аржентина", завърши Прихиони. 

НЕЛИ ГЛАВЧЕВА, по материали от www.fiba2006.com

снимка: AP