САЩ предложиха да се разшири зоната на издирване на изчезналия самолет на малайзийските авиолинии. Американските военни разполагат с данни, че лайнерът е паднал в Индийския океан. Щатска фирма пък предложи на интернет потребителите да се включат в търсенето на базата на сателитни снимки от района, в който се предполага, че е станала катастрофата.

Миноносец на американските военноморски сили вече се е насочил към района, където се предполага, че е паднал самолетът. От Пентагона обаче не уточниха какви точно са новите данни, с които разполагат.

Работник на петролна платформа съобщи на виетнамските власти, че е забелязал нещо в морето, което може да са били горящи отломки от самолета. Новозеландецът работи на сонда близо до виетнамския бряг. Властите потвърдиха, че проучват въпросното място.

Американска фирма призова потребителите на интернет да се включат в издирването на самолета. Ръководството на фирмата реши да качи в мрежата огромно количество снимки, направени от 2 нейни сателита, на районите, където се предполага, че е паднал летателният апарат. Става дума за площ от 3200 квадратни километра.

Всеки, който пожелае, може да проучи видеоматериалите за евентуално наличие на отломки. Изчезването на самолета, който изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин на 8 март с 239 души на борда, все още остава загадка.