Да заминеш на йога почивка на Бахамските острови в уединен център за отдих, но да не се звърнеш от нея. А всичко, което полицията открива, е мобилмния ти телефон във водата край острова. Това е историята на Тейлър Кейси, за която обаче търсенето още не е приключило.

Семейството на Тейлър заявява, че е силно притеснено за безопасността на 41-годишната жена, която заминава за островите по йога програма в уединен център за отдих, предаде Си Ен Ен.

Тейлър Кейси е видяна за последен път на 19 юни в района на остров Парадайз, малък курортен анклав, разположен на брега на остров Ню Провидънс, съобщиха от Кралската полиция на Бахамите.

Организаторите на програмата са помолили бахамската полиция да проведе разследване.

Хората от йога практиката разбрали за изчезването на Кейси, когато тя не се е появила на сутрешните занятия.

„За последен път тя е видяна късно вечерта на 19 юни и организацията е уведомила и посолството на САЩ, както и семейството на Тейлър Кейси“, се казва в официално изявление на йога организацията.

От полицията не посочват подробности за обстоятелствата на изчезването ѝ.  

В сряда властите съобщиха, че са намерили мобилния телефон на Кейси във водата край острова.

„Проведохме задълбочено разследване по въпроса. Нашият приоритет е да открием Тейлър и да го намерим в добро здраве“, заяви главният инспектор на Кралската полиция на Бахамските острови Крислин Скипингс на пресконференция вчера, 26 юни.

Той каза още, че в разследването полицията е използвала дронове, кучета и водолази. Те работят и със семейството на Кейси, проверяват камерите за видеонаблюдение и разпитват участници в йога програмата.

Семейството на Кейси моли обществеността за помощ при намирането ѝ и призовава всеки, който разполага с информация, да се свърже с полицията на Бахамите.

 

„Дълбоко сме загрижени за безопасността и благополучието на Тейлър“, казва майката на Кейси, Колет Сиймор, в съобщение, публикувано на страницата във Facebook, посветена на издирването на Кейси.

Тейлър практикува йога от 15 години и е заминала за йога уединението, „за да изпълни дългосрочната си цел да задълбочи практиката си“, казва семейството.

Колет разбрала, че дъщеря ѝ е изчезнала, когато ѝ се обадили от центъра за отдих, където Кейси се обучавала за сертификата си по йога.