Съпругата на Ози Озбърн Шарън разкри, че си е направила двойна мастектомия от страх да не развие рак на гърдата. Изследванията показали, че има ген, който увеличава опасността от тежката болест.

"Лекувала съм се от рак и не исках да живея с такъв облак, надвиснал над мен. Реших просто да махна всичко" - каза тя пред сп. "Хелоу".

"Искам да живея дълго и да се радвам на внучето си. Дори не помислих за гърдите си носталгично, просто исках да мога да живея без през цялото време да изпитвам страх" - добави тя.

В началото на годината Ози и Шарън Озбърн посрещнаха първото си внуче Пърл. Зарадваха ги синът им Джак и съпругата му. Джак, който е на 26 години, преди няколко месеца разбра, че е болен от множествена склероза.

Шарън Озбърн стана известна с риалити предаването "Семейство Озбърн". След това тя беше съдия в британската версия на "Х фактор" и в американското предаване "Америка търси талант".

Шарън се лекува от рак на дебелото черво през 2002 г. През 2004 г. тя създаде фондация в подкрепа на хората, които имат рак на дебелото черво, но не могат да си позволят да се лекуват.