2013-а ще бъде годината на калифорнийската банда HAIM. Това сочи годишната анкета на Би Би Си – Sound Of 2013, в която 213 музикални журналисти, критици, блогъри и продуценти гласуват за най-обещаващите млади изпълнители.

Сестрите Даниел, Алана и Есте Хейм са тазгодишните фаворити на специалистите, но по-важното е, че бандата набира все по-голяма популярност и сред феновете.

Haim участваха и в годишната анкета на btvnews.bg, в която имахте възможност да гласувате за любимите си изпълнители, които през изминалата 2012-а слушахме в TRACKTOP-а. Haim присъстваха с две парчета в рубриката през годината – в TRACKTOP 32 и TRACKTOP 36.

Анкетата на Би Би Си "Sound Of…” обикновено не само предрича успеха на даден изпълнител, а и му дава тласък. През 2011-а изборът на музикалните специалисти бе Jessie J, а миналата година победител бе Майкъл Киуанука. И двамата вече се радват на успеха си.

Тази година на второ място гласовете в анкетата са наредили лондонския дует Alunageorge (също с две участия на btvnews.bg - в TRACKTOP 22 и TRACKTOP 24). Нюйоркчанката Angel Haze заема третата позиция, а соул певицата от Бирмингам Laura Mvula и триото от Глазгоу CHVRCHES допълват челната петица.

Харесвате ли резултатите от анкетата на Би Би Си? От кой млад изпълнител очаквате чудеса през 2013-а? Споделете в коментарите!