Британският фотограф Джейсън Бел, известен с портретите на рок звезди и холивудски актьори, ще снима кръщенето на принц Джордж.

Принц Уилям и съпругата му Катрин избраха Джейсън Бел да снима кръщенето на сина им, който е трети по ред за наследяване на престола, обяви дворецът.

Джейсън Бел е на 44 години и е печелил награди. Той е снимал Пол Маккартни, Дейвид Бекъм, Даниъл Крейг, Джони Деп, Никол Кидман.

Очаква се Бел да направи и първия портрет на четири поколения от британското кралско семейство от повече от 100 години с кралица Елизабет, сина й принц Чарлз, внука й принц Уилям и правнука й принц Джордж.

Конкуренти на Бел за кръщенето са били Джон Суонъл, направил официалните снимки за Диамантения юбилей на кралицата миналата година и южноафриканката Джил Едълстийн, снимала Нелсън Мандела.

Церемонията в кралския параклис на двореца "Сейнт Джеймс" в Лондон ще води Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби. В този параклис кралица Елизабет Първа се е молила, преди да бъде победена испанската армада през 1588 г., а Чарлз Първи е получил
причастие, преди да бъде екзекутиран през 1649 г. В него кралица Виктория се е омъжила за принц Албърт.

Други поддробности за кръщенето, като списъка на гостите и кои са кръстниците, остават тайна. Някои официални снимки ще бъдат публикувани в четвъртък.