Мощен взрив разтърси призори кметството на село Лозен край столицата. Мишената е банкомат. За щастие нямаше ранени и жертви.

Банкоматът се намира в кметството на селото, където е и клонът на „Български пощи" за Лозен. Районът беше отцепен почти през целия ден, докато разследващите извършваха оглед на мястото.

Сигналът за взривеното устройство е получен малко преди 5 часа сутринта.

Щетите в сградата на кметството са само в стаята, където се намира банкоматът. Очевидно целта на извършителите е била да вземат парите от устройството. Пощата и кметството са непокътнати.

„По първоначални данни, които имат от полицията се вижда, че не са случайни хора, защото се знае професионално е направено”, каза кметът на Лозен Васил Станчев.

От вчера започна изплащането на пенсиите с коледни добавки. Затова се предполага, че устройството е било пълно с пари. Много от хората не успяха да изтеглят пенсиите си. От кметството обаче са категорични, че проблем няма да има.

Те разказват, че и в Долни Лозен имало банкомат, но и той станал жертва на бандитите.

Все още не е ясно, кой стои зад взрива. Полицията разследва случая. Пари за денонощна охрана на кметството нямало.

В ранния следобед пощата отвори врати, а с нея започна и изплащането на пенсиите. От банката собственик обявиха, че няма да има ощетени хора.