Апелативният специализиран наказателен съд пусна под "домашен арест" още един от задържаните и обвинени за участие в престъпна група за поръчкови убийства.

Единствено на Максим Кулишев - син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев - бе променена мярката за неотклонение, тъй като съдът се съобрази с обстоятелството, че обвиняемият се грижи за две малолетни деца.

С непроменена мярка "задържане под стража" останаха сочената за лидер на престъпната група Мила Георгиева, бившата барета Мирослав Стоянов, бившият съпруг на Георгиева - Михаил Георгиев, и Георги Божилов-Тениса.

Спецмагистратите мотивираха решението си с риска обвиняемите да извършат ново престъпление.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд също пусна под домашен арест само един от групата - родният брат на Мила Георгиева - Ангел Ангелов, тъй като имал дете с вродено заболяване, за което трябва да се грижи.

Другият лидер на групата - синът на Георгиева - Мартин и Пламен Цеков успяха да се укрият и все още се издирват.

На днешното заседание Специализираната апелативна прокуратура внесе нов том със събрани доказателства. За да се запознаят и защитници, обвиняеми, и самият съд с новите доказателства, които бяха представени, заседанието бе отложено с около час. Прокурорът Мария Нейкова заяви, че сред 148-те страници в новия том има разпити на няколко свидетели.