Опит за покушение над свидетел по делото "Килърите" в Горна Оряховица.  Маскиран е причаквал мъжа да излезе от автомобила си и е открил стрелба. Извършителят все още се издирва.

44-годишният Цончо Ненов е бил в автомобила си заедно със спътник, когато в храстите забелязал маскиран мъж в черни дрехи. Мъжът е стрелял по ключовия свидетел, след което е избягал.

Засега не е ясно имало ли е очевидци на стрелбата.

Сигналът в полицията е подал лично Цончо Ненов. Ненов е един от защитените свидетели по делото "Килърите", което приключи с доживотни присъди за трима от групата. Присъдите са за убийствата на адвокат и шуменски бизнесмен. На този етап Ненов се въздържа от коментар. От прокуратурата обясниха, че работят по всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството.

"Произведени са 1 или 2 изстрела срещу тях от маскиран нападател, който е избягал. За щастие, лицата не са пострадали. Изстрелите са попаднали в лекия автомобил. И в момента се извършват процесуално следствени действия и оперативни мероприятия, всички възможни и относими, за да се съберат доказателства, да се запазят причините и обстоятелствата. Привлечени са и от София криминалисти", съобщи наблюдаващият прокурор Илиан Благоев.

В ранния следобед бе извършена и възстановка на случилото се.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство. Криминалисти през целия ден събираха улики. Беше включено и следово куче. Стрелецът още се издирва.