След акцията в ДАИ - отнемат купените шофьорски книжки. Заради схемата с подкупите в Автомобилната агенция, МВР започва проверка на лицензите и на свидетелствата за шофиране.

Всички книжки, издадени с фалшифицирани протоколи от шофьорски изпит, ще бъдат взети, решиха представители на МВР и прокуратурата след среща с премиера Бойко Борисов.

Изпълнителният директор на ДАИ остава в ареста като организатор на престъпна група за подкупи. В дома му разследващите откриха 175 хил. лв., за които той е обяснил, че са от спестявания. В къщата на тъста му в Долни Дъбник бяха намерени още 401 хил. лв, скрити в тайник в гардероба. 

Седем от арестуваните за корупция даиджии остават в ареста, а две от дамите в групата за подкупи са на свобода под гаранция. Сред задържаните за аферата във Врачанско е и Тихомир Вълчев - местен лидер на ГЕРБ и председател на общинския съвет в Роман. В града говорят, че който не можел да вземе книжка по редовния начин, Вълчев бил насреща.

Близките на Вълчев са в шок. От Офиса на ГЕРБ в Роман отказаха коментар. „Надявам се да си изчисти името, ако наистина не е вярно това нещо, но ако е вярно, няма как да стане”, каза кметът на Роман Валери Ролански.

Арестът на председателя провали сесията на местния парламент. А акцията вече втори ден предизвиква трусове заради подозрения за политически протекции над шефа на ДАИ. „Фактът, че работиме по този случай от 4 месеца показва сериозно отношение, че по разследването няма политически чадър”, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се закани да съди независимия депутат Георги Кадиев, който заяви, че тя е номинирала за поста арестувания шеф на ДАИ Цветелин Цветанов.

„Мисля, че е време да сложите край на тези внушения. Аз съм изправена пред вас и пред българските граждани, и ако вие желаете няма лошо да се видим в съда”, заяви тя от парламентарната трибуна.

Според главния прокурор Сотир Цацаров схемата с подкупи в ДАИ се възпроизвежда, сменят се само хората, които вземат парите.