20-годишнят Петър Харалампиев, който нападна и рани с нож двама души в автобус 83 в столичния квартал "Надежда", остава в ареста, реши Софийският районен съд.

Петър е обвинен за причиняване на телесни вреди по хулигански подбуди на двама души.

20-годишният е нанесъл средна телесна повреда, причинена чрез удари с нож по левия крак на пострадалия Петър Илков. Той е причинил лека телесна повреда, причинена чрез удар с нож в десния крак на пострадалия Костадин Илков.

Инцидентът стана на 11 юни между 19.30 и 20.00 часа в автобус номер 83. Освен че рани двама души, Петър уплаши и много други, пътуващи по това време в градския транспорт.

Днес съдът отбеляза в определението си, че е спорно дали са налице хулигански подбуди. Според съдията има обосновано предположение за това, че Петър е автор на деянията.

Няма опасност той да се укрие, но съдът отбеляза лошите му характеристични данни и посочи, че механизмът на извършване е дързък и опасен. Според СРС многото нанесени рани сочат, че Петър не е целял да се защити.

Мярката му не е окончателна и може да бъде обжалвана. Ако това се случи, делото в Софийски градски съд е насрочено за 18 юни от 10.30 часа.