Охранителни камери са запечатали момента, в който маскирани въоръжени нападатели опитаха да оберат денонощен копирен център в Студентски град.

Опитът е бил направен малко след 1:30 ч. тази нощ.

Двамата маскирани и тежко въоръжени мъже влизат в копирния център в Студентски град. Имат пистолет и пушка, заредени с бойни патрони. Дулото на пушката буквално е опряно в лицето на една от дежурните служителки.

Питат са къде са парите, но момичето запазва самообладание и им посочва само мястото, където съхраняват дребните оборотни пари и където в момента имало 500 лева.

Единият продължава да заплашва дежурните, а другият започва да търси парите във всички шкафове. В това време покрай сградата минават случайни граждани и двамата тръгват да бягат. Уплахата им е толкова силна, когато виждат 20 полицаи отпред и объркват посоката.

„Те са следяли извършителите, очаквали са да направят тези действия и са били подготвени”, коментира собственикът на фирмата Диян Тунджев.

Нападателите са задържани при напускането на копирния център.

Оказва се, че Бончо Атанасов и Дончо Василев се познават от затвора. Единият е осъждан 9 пъти, а вторият - 19. Бончо Атанасов е излязъл от затвора през декември и полицията го е наблюдавала непрекъснато.

„Лицата са задържани на излизане с оглед да не се получи заложническа криза”, каза шефът на СДВР Младен Маринов.

Вече са им повдигнати обвинения. Задържани са за 72 часа.

От тях са иззети незаконно притежаван боен пистолет с боеприпаси и патрон в цевта, пушка-помпа с боеприпаси, маски с прорези, ръкавици, бронежилетка.

В домовете на двамата мъже са открити още газов автомат и въздушна пушка.

Подробности за дръзкия опит за грабеж очаквайте в bTV Новините в 19 ч.