В западната част на страната пътната обстановка се успокоява. Това съобщи  инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, пред фокус.

„Фронтът през нощта се измести на североизток. Продължава към настоящия момент да се извършва обработка на всички пътища, които се ползват най-интензивно – това са първокласната и второкласната пътна мрежа. Поетапно се обработва и третокласната”, съобщи инж. Лазаров.

По думите му, силен снеговалеж към настоящия момент има в Разград и Силистра, като машините обработват и опесъчават пътните настилки и реални затруднения в трафика няма.

Инж. Лазаров добави, че се е образовало и второ свлачище на мястото, където се е образувало такова и снощи. „Пътят е почистен и двупосочното движение се осъществява нормално. Към настоящият момент няма сериозни проблеми. Въпреки всичко призовавам шофьорите към особено внимание и по-спокойно шофиране”, посочи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

„Ако се затварят пътища, то е на регионално ниво. Биват затваряни до почистването им, за да бъде извършвано безопасното пътуване по тях най-вече на товарния трафик. Изцяло затворени пътища няма”, допълни инж. Лазар Лазаров.