Кметът на Казанлък Галина Стоянова поиска спешна среща с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев по повод информация, че предстои закриване на Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – Казанлък и превръщането му в лагер за бежанци. Това стана ясно от съобщение на общината, изпратено до медиите.

Повод за реакцията на кмета е изказване на депутата от БСП Атанас Пъдев, който съобщава за намерението да се закрие школата и да приюти част от пристигащите в страната бежанци. По думите на Стоянова въпреки, че засега това е само информации, тиражирани в медиите, тя е силно обезпокоена и настоява за разговор с Йовчев по „този важен проблем от национално значение.”

Във второ писмо Стоянова се обръща към министър-председателя, министъра на вътрешните работи и до народните представители от 27 Старозагорски МИР. В него тя уточнява, че с нея никой не е обсъдил това решение и не е потърсил позицията й по темата. „В качеството си на кмет заявявам категорично от името на гражданите на община Казанлък и на целия регион, че едно подобно решение е безумие, с изключително тежки пагубни последици за Казанлък и региона”, категроична е Стоянова, припомняйки, че в близост се намира военния комплекс „Арсенал” .

„Ако някой изобщо е обосновавал и анализирал подобно решение, взето ли е предвид нивото на безработицата в региона и наличието на голям състав от ромското малцинство?! Дали държавата изобщо има политика за развитието на този регион, който претендира да бъде основна туристическа дестинация?!”, се казва още в отвореното писмо.

"Взето ли е предвид нивото на безработицата в региона и наличието на голям състав от ромското малцинство? Дали държавата изобщо има политика за развитието на този регион, който претендира да бъде основна туристическа дестинация?", добавя Галина Стоянова с настояване не само за спешна среща с министъра на вътрешните работи, но и за опровергаване на намеренията.

  • Еврокомисарят Аврамопулос: Кризата с мигрантите свърши
  • Бежанците, влезли в ЕС през 2015 г. – над 1 млн. души
  • Бъчварова ще настоява за най-високи санкции срещу каналджийството
  • Какво е в дома ти да се настанят изневиделица 50 бежанци
  • България ще бъде "частично изключение" в схемите за разселване на мигрантите в ЕС
  • Полицията задържа още 11 нелегални имигранти в Старозагорско
  • Иранците, избягали от оковите на една безумна власт и сменили вярата си
  • Над 90% от бежанците, получили убежище в България през 2014 г., са сирийци
  • 37 нелегални имигранти бяха заловени на Дунав мост
  • Близо дузина мигранти заловени на влизане у нас