Авария в шоколадовия цех на пловдивския захарен завод предизвика теч на около 150 литра амоняк и обгази поне трима работници. Сигналът за инцидента е получен в дежурната на МВР около 12 часа и 40 минути. Повече от 3 часа екипи на пожарната и гражданска защита обезопасяваха района.

От ръководството на предприятието отказаха коментар пред медиите. Техни служители се опитаха да попречат на пристигналите на място телевизионни екипи да заснемат мястото на инцидента извън границите на предприятието. Час след аварията те се опитаха да скрият мащаба й, а работниците бяха заплашвани да не говорят пред камерите.

Малко след 13 часа над 50 работници на пловдивските захарни заводи по спешност бяха евакуирани и пуснати принудително в почивка. За да избегнат срещата с медиите, част от тях предпочетоха да напуснат района на предприятието с таксиметров превоз. На мястото на инцидента бяха седем противопожарни екипа и три линейки.

В болница е настанена 50-годишна жена със симптоми на остър токсичен трахиобронхит. Други двама работници са потърсили спешна медицинска помощ. Близо 3 часа пожарникари оросяваха шоколадовия цех с вода, за да неутрализират амоняка. Вероятна причина за инцидента е зле поддържана стара хладилна инсталация.

От ръководството на предприятието отказаха коментар. Час след аварията те се опитаха да скрият мащаба й и да изгонят журналистите.

На работниците също беше забранено да говорят с медиите
 

Според РИОСВ няма опасност за населението в близките квартали.