Цветан Цветанов се оказа сам в битка, която води срещу прокуратурата и в частност срещу нейния ръководител Сотир Цацаров и заместника му Борислав Сарафов. Политическият патрон на Цветанов във вторник се разграничи от твърденията му по адрес на държавното обвинение, които той сипе обилно в последните два дни от телевизионния ефир.

В коментар на случващото се Бойко Борисов заяви, че думите на Цветанов не са позиция на ГЕРБ. „Няколко пъти съм казвал на Цветанов, когато разбирам, че след като има обвинения, той трябва да се защитава и да говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек”, заяви Борисов.

Той призова депутатите и политическите партии да спрат да се плашат с прокуратурата или да си прехвърлят собствени неудачи към обвинителите. „Ние не сме прокурорска държава, а напротив – парламентарна”.

Цветанов от вчера повтаря, че Делян Пеевски е бил доведен в кабинета му от главния прокурор и на срещата тримата си говорили по общи теми. По-рано във вторник Сотир Цацаров реагира и обяви, че няма да коментира „лични и други отношения” между Цветанов и Пеевски.

Цветанов твърди още, че Цацаров е покрил сигнал срещу заместника му Борислав Сарафов. По този повод Борисов заяви, че не вярва на твърденията на заместникът си, „докато не ги докаже”.

„Цветан Цветанов трябваше да си извади поука от това, което направи навремето със съдийската гилдия, сега действа по същия начин и с прокуратурата”, добави Борисов.