Депутатите си насрочиха извънредно заседание във вторник, за да обсъдят поредицата данъчни закони, за които през тази седмица не им остана време заради дебатите и гласуването на втория вот на недоверие.

Решението за извънредно заседание между 10:00 часа и 17:00 часа на 22 октомври беше взето в петък по предложение на депутата Атанас Мерджанов от Коалиция за България.

В дневния ред са предвидени промени на първо четене в Закона за местните данъци и такси - продължение; в Закона за данъците върху доходите на физическите лица; в Закона за корпоративното подоходно облагане и в Закона за счетоводството.

Депутатите приеха да обсъдят и проект за решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 01.01.2020 г., внесен от депутати от „Атака".

В програмата за извънредното заседание е и първо гласуване на промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Предвижда се тогава да се проведе и парламентарен контрол.

По традиция във вторник заседават по-голяма част от парламентарните комисии. По правилник обаче, когато има заседание на Народното събрание, комисиите не се събират.

Намерението на управляващите е до края на годината да има извънредни заседания на парламента - и заради предстоящото приемане на Бюджета 2014, и заради внасяните вотове на недоверие към кабинета от страна на опозицията от ГЕРБ.