Депутатите от националистическата партия „Атака” се завърнаха от Брюксел късно в петък. Екип на bTV ги посрещна на летището, за да се опита отново да разбере с кого всъщност са се срещали те в европейската столица.

След като последният полет за деня върна депутатите от „Атака” в София, лидерът им Волен Сидеров мина инкогнито през VIP терминала. „Така се посрещат европейски шампиони, „Атака" наистина е такъв, благодаря”, заяви народният представител Десислав Чуколов при вида на телевизионния екип.

„Още съм с баджа от Европарламента, с още колеги бивши и бъдещи се видяхме в там, обсъдихме доста неща, как Европа да е по-различна. Срещнахме се с доста сродни партии”, допълни той.

Една от мисиите на националистите в Брюксел беше да издействат извинение от евродепутата от Европейската народна партия Дорис Пак за това, че ги нарекла ксенофобска партия. От ЕНП обаче отказаха среща с „Атака”.

„Дорис Пак е една достатъчно подтисната нелепа лелка, за да си позволи да обижда българските патриоти”, заяви Десислав Чуколов.

От „Атака” така и не разкриха какви политически срещи са провели. „Има срещи, които са официални и неофициални, ще публикуваме, разбира се, снимки, даже пресконференция ще дадем, но не знам дали ще поканим bTV”, посочи Чуколов.

Вчера електронното издание EurActiv съобщи, че депутатите от „Атака" не са били приети от нито един евродепутат, а от Европейската народна партия, групата на „Зелените" и Партията на европейските консерватори и реформисти отговориха, че не са организирали или провеждали срещи с представители на партията на Сидеров.