Премиерът Бойко Борисов се скара на Реформаторския блок от парламентарната трибуна след дебатите около номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър. "Какъв "КОЙ", какви 5 лева има общо ГЕРБ с модела "КОЙ", попита Борисов, след което заяви, че протестите срещу кабинета "Орешарски" били основно от симпатизанти на ГЕРБ.

„На улицата бяхте. Ама бяхте там, когато бяха 100 души, когато дръпнахме на ГЕРБ хората от улицата”, каза Борисов. По думите му реформаторите нямало да могат да направят нито една реформа и посочи за пример здравеопазването.


„Ставам много тревожен от случващото се в парламента. Надявам се не съм лош пророк, но ако с този тон и с наближаването на местните избори се върви в тази посока, ние няма да се разминем без етнически конфликт”, констатира премиерът. Повод за думите му бе спорът за етническата карта на България, който накара депутатите от ДПС да напуснат пленарната зала.

„Правейки политика от това, да знаете, че си играете с огъня”, предупреди Борисов. Той предупреди ДПС, че "тръгнат ли да преминават линията на толерантност”, той няма да бъде в управлението и няма да остави „да се наредят 50 000 души пред някоя джамия, а ние да се чудим как да ви върнем в парламента”.