Парламентарната група на ДПС напусна пленарната зала след реч на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, в която той акцентира на „циганската престъпност” и на годишнината от атентата на „Гара Буново” като го определи като „най-кървавия атентат в новата история на България, но не и единствен”.

Това е най-тежкият, но не единственият атентат, извършен от протурските терористи в България, каза Симеонов и добави, че тези терористични актове са насочени не срещу тогавашната власт и армията, а към невинни граждани. Истинската им цел, по думите му, е била насаждане на страх и омраза, и е била в услуга на турската държава и турското разузнаване.

Като прекланяме глави пред жертвите не бива да забравяме, че убийците до неотдавна също имаха паметник - мраморна чешма, наречена Кървавата чешма, посочи Симеонов и обясни, че този паметник е бил открит незаконно от Ахмед Доган, а терористите са били наречени „борци за свобода”. „Пред този паметник те организираха празненства и продължиха да разделят обществото”, каза Симеонов.

Днес голяма част от българските мюсюлмани виждат истинското лице на ДПС и поради тази причина емисарите на тази партия са насочени към друго малцинство - циганското, посочи Симеонов. Той припомни скандална своя декларация от 17 декември, предизвикала бурна реакция, и отново повтори тезата си, че част от циганското малцинство представлява „озверени човекоподобни”, които убиват и грабят.

Симеонов припомни последните случаи от Правец и Велико Търново, когато жестоко са убити 64-годишен мъж и 23-годишно момиче. „Защитниците на европейските ценности оврякаха всички медии заради един запален бус, а депутати се опитаха да представят сбиване в едно училище като расизъм. Защо не отидете във Велико Търново и Правец, за да им изнесете лекция за расизма на българите”, попита Симеонов колегите си от ДПС.

Той призова Движението да спре да се заиграва с етническата карта и настоя, че „етносите в България нямат нужда от посредници”. Патриотичният фронт ще настоява за публичен регистър на близо 700 осъдени, които са свобода и се "шляят из България", каза Симеонов и обяви, че ще настоява и за затягане на мерките за неотклонение и за широка обществена дискусия за връщане на смъртното наказание.

Веднага след изказването на Симеонов всички депутати от ДПС напуснаха пленарната зала.