Евродепутатът Николай Бареков обеща да оттегли всички свои сигнали в прокуратурата срещу Президента, защото осъзнал, че те се използват от Делян Пеевски и неговите медии за разчистване на сметки.

Това стана ясно след поредния кръг политически консултации с Росен Плевнелиев.

"Това, което му причиних за последната една година, не са били премерени моите квалификации към него, той устоя и сега е единствената стабилна институция”, заяви Бареков.

Той обясни катарзиса си така: "Дадох си сметка тия дни, че този сигнал беше използван от медийните бухалки на фамозния и небезисветстен делян Пеевски , който ми го приписват на мене, за да си разчистват сметки с президента. Дори с ирония му казах, че това, което му се случи на него тогава ми се случва на мен днес”.

Именно по сигнал на бившия ТВ водещ прокуратурата и ДАНС бяха започнали проверка на президента за държавна измяна, като така предизвикаха огромен скандал и се наложи обвинител №1 Сотир Цацаров да дава обяснения за действията на подчинените си, след като прекрати нарушилото Конституцията производство.

Дълго време „България без цензура” поддържаше римейк на „Града на истината” на „Дондуков” 2 в знак на протест срещу президента. По времето, когато Николай Бареков беше се изявяваше повече като журналист, в някои гостоприемни спрямо него медии излизаха материали, които уличават Плевнелиев в злоупотреби.

"За", актуализация, служебно правителство и отворена КТБ

Бареков обяви, че ще подкрепят актуализацията на бюджета в конкретни сфери здравеопазване, парите на строителните фирми, европейските фондове и общините.

Лидерът на ББЦ посочи, че в хода на консултациите е поискал КТБ да бъде оздравена и отворена от служебното правителство. По отношение на самия "президентски" кабинет, Бареков заяви, че двамата са обсъждали не имена, а профили и той одобрява предложеното.

По време на срещата Плевнелиев увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от "проевропейските и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми", като здравеопазването, икономиката и сектор "Енергетика".

Стана ясно още, че Катя Иванова от ББЦ ще бъде назначена в ЦИК на мястото на представителя на НДСВ.

Николай Бареков анонсира, че към ББЦ ще се присъедини шести депутат, като не уточни от коя политическа сила ще дойде той. Ставало дума за млад опитен политик с експертен профил. Към момента лоялни на партията са народни избраници от листите на ГЕРБ, Коалиция за България и "Атака".