Паралментарният ден започна с две демонстрации, провокирани от поведението на Волен Сидеров през последните дни.

На едната демонстрация – в подкрепа на Волен Сидеров – сутринта пристигнаха около триста души, докарани с автобуси от страната.

Снимка: Ладислав Цветков

На въпроси защо са дошли пред парламента мнозина не можаха да отговорят конкретно, извън общата заявка, че е, за да защитят Волен Сидеров и българското.

Труден беше и отговорът на въпроса защо смятат, че Сидеров не трябва да си даде имунитета. Някои заявиха, че този въпрос бил безпредметен, а други – че не следят политическите събития и са на екскурзия, били тръгнали рано сутринта.

Някои от хората в демонстрацията, подкрепяща Сидеров, бяха получили принтирани еднакви плакати, които не всички бяха имали време да прочетат ("Аз съм Волен Сидеров, арестувайте ме").

Един от бившите депутати на "Атака" – Димитър Димов, се спречка с репортера ни Мария Цънцарова и опита да вземе микрофона ѝ.

Снимка: Ладислав Цветков

По-късно шествието се премести пред сградата на Министерския съвет, а около 11 ч. сред симпатизантите си се показа и Волен Сидеров, охраняван от няколко здрави мъже в черни дрехи.

Присъствието на полицията е сериозно – по неофициална информация униформените са над 900 души, т.е. три пъти повече, отколкото симпатизантите на "Атака".

При централния вход на парламента пък се събраха неколцина граждани с искане имунитетът на Сидеров да бъде отнет, както и да падне имунитетът на депутатите като цяло.

Охраняващите тази демонстрация полицаи бяха около 100, а самите демонстранти – едва седем-осем.

В Народното събрание се проведе председателски съвет в кабинета на Цецка Цачева. На него присъстваше и самият Волен Сидеров, който сутринта влезе в сградата на НС безмълвен.

Първа точка в дневния ред е въпросът дали да се създаде временна анкетна комисия за свалянето на имунитета на Сидеров.