Стотици полицаи, десетки автомобили на жандармерията и множество телевизионни екипи – такава е картината пред парламента тази сутрин.

Протестиращите и контрапротесиращите пред Народното събрание, заради които бяха предприети тези извънредни мерки, към 8 ч. бяха малко. По-късно се започнаха да се събират още.

За 8 ч. беше обявено началото на две демонстрации, провокирани от поведението на Волен Сидеров през последните дни – преди седмица той атакува "клек-шоп" в центъра на София, а след това на два пъти нахлу в НАТФИЗ.

Днес точка №1 в дневния ред на Народното събрание е свалянето на имунитета му.
Предаваме на живо събитията пред парламента в ефира на bTV и на сайта ни btvnovinite.bg/live.

„Очакваме много хора. На входа на София полицията спира нашите симпатизанти. Когато разбраха, че ще има протест, много хора от провинцията изразиха желание да дойдат да подкрепят Сидеров, взеха си отпуска”, обяви депутатът от „Атака” Десислав Чуколов, който беше пред парламента малко преди 8 ч.

На въпрос не се ли срамуват от хулиганските прояви на Сидеров пред НАТФИЗ, той отговори „Ако ми кажеш какво хулиганство се е случило, ще ти бъда благодарен”.

Чуколов се чувства невинен за сблъсъка пред клек-шопа, заради който главният прокурор поиска имунитета му. „Отказът от имунитет е джентълменска проява. Всички са срещу нас последните седмици, това не е джентълменско”.

Чуколов обяви, че е готов по всяка време на тест за наркотици, но досега никой не е искал да го тества.

Симпатизантите на „Атака” се събират в пространството между храм-паметника „Александър Невски” и сградата на Народното събрание. От другата страна – между паметника на Цар Освободител и парламента, се събират хора, които ще протестират срещу хулиганските прояви на Волен Сидеров.