Сезон 2024 за парка за мечки в Белица започва с малко закъснение и по обходен маршрут заради ремонтни дейности на пътя.

От 1 юли посетителите няма да имат възможност да се придвижват с автомобили и/или автобуси и достъпът до входа на парка остава силно затруднен. Въпреки това паркът отваря врати и очаква своите гости.

С кола посетителите ще могат да стигнат до увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки.

От там гостите ще могат да продължат само и единствено пеша до парка през обходна горска пътека за около 30-40 минути. Табелка ще обозначава началото на пътеката. 

Ето и няколко важни неща, които посетителите трябва да вземат предвид преди посещението си:

Носене на удобни, спортни, подходящи обувки за преход в природата. Летни обувки като сандали и джапанки, както и такива на висок ток са непрепоръчителни

  • Носене на дъждобран или чадър
  • Подходящо екипирани за планински преход - удобно облекло
  • Пътеката не е подходяща за детски колички
  • Пътеката не е подходяща за инвалидни колички
  • Първият участък от пътеката е със стръмен наклон. Хора, които са трудно подвижни, със здравословни проблеми, както и възрастни хора или малки деца, внимателно трябва да преценят готовността си за такъв преход

Мечките в парка се наслаждават на топлото време, препичайки се на слънце, плувайки във водните басейни и похапвайки разхладителни плодови лакомства.

Работното време за посещения е от 10 до 12 ч. и от 13 до 18 ч. като последната обиколка за деня е в 17:30 ч.

Ремонтните дейности на пътя ще продължат през целия посетителски сезон и тяхната продължителност остава неуточнена. Преминаването през обходния маршрут е само временно.