Макар да се появи тази сутрин в ефира нa bTV, Веселин Попов – Лунгара, сочен за опонент на кмета на Галиче Ценко Чоков, все още се издирва от полицията.

Синът му, Малкия Лунгар, се предаде в Районното управление в Бяла Слатина в присъствието на адвоката си.

Той е задържан за 24 часа във връзка с инцидента в Галиче от уикенда, когато маскирани мъже нападнаха и чупиха с метални тръби кола на охранителната фирма, наета от семейството на Чоков.

Снимка: bTV

В ефира на bTV Цветелина Нелова, съпругата на Чоков, заяви, че Големия Лунгар е отправял заплахи за живота й, след като дошъл с колата си пред дома ѝ. Самият Попов категорично отрече да е правил това.

Оказа се обаче, че Нелова разполага със запис на охранителна камера, на който се вижда как автомобил, използван от семейството на Попов, спира пред къщата и шофьорът му води разговор със съпругата на Чоков.

Според Нелова именно в този момент Лунгара е отправял към нея заплахи за живота ѝ и твърде обидни думи. Казал също така, че не се страхува от никого, защото той бил „Господ”.

Хора от обкръжението на Попов пък заявиха тази сутрин, че са били викани за разпити в полицията, където им е упражнявано физическо насилие. Целта била да бъдат склонени да свидетелстват срещу Попови.

Според един от младежите в Галиче лично началникът на полицейското управление в селото го е удрял. От полицията в Галиче заявиха, че тези сигнали ще бъдат променени.

Вижте обобщението за случилото се в Галиче тази сутрин във видеото на Мария Цънцарова: