Майка с две деца беше блъсната на тротоар в Ямбол. Жената водела за ръка 6-годишното си момченце и бутала бебешка количка, когато шофьорът ги ударил и избягал.

Водачът е на 31 години, с него е пътувал още един мъж. И двамата са задържани и се разпитват от полицията. Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Инцидентът става на една от най-оживените улици в голям ямболски квартал. Шофьорът, според очевидци, идва от срещуположната страна на пътя, не могъл да вземе завоя, губи управление и удря жената с децата, която се е качвала на тротоара.

"Колата я блъсна и жената като падна, бутна и количката и количката се обърна, бебенцето падна, и тя падна по очи. Той въобще не спря, караше като луд", разказва очевидец.

Жената и двумесечното бебе са с комоцио. Настанени са в ямболската болница. Майката е в шок и не помни какво се е случило.

"Не помня, че съм вървяла, трябваше да ходя някъде на рожден ден”, каза пострадалата Емилия Великова.

След като ударил майката и двете деца, буквално двеста метра по-надолу, шофьорът отново губи управление над автомобила, качва се на тротоара и се удря в оградата на една от къщите.

По чудо няма пострадали, а хората в квартала се страхуват.

Близките на пострадалата майка казаха, че ще съдят шофьора.

Следобед шофьорът бе задържан след като полицията го издирва през целия ден. Той е от Ямбол, на 31 г.. Работата по случая продължава.