Повечето пожари, обхванали гористи местности в различни части на страната, бяха потушени. Сред тях е стихията, която се разрази около 15.30 часа във вторник между Харманли и село Рогозиново.

Според комисар Николай Вълчев, началник на Областно управление на пожарната пламъците са били погасени още през нощта. „С повишаване на дневните температури и с усилването на вятъра, което се очаква в следобедните часове, е много възможно пожарът да се възстанови и отново да има засегнати участъци”, посочи още той. Заради подобна опасност на място остават четири екипа от огнеборци.

Потушен е и пожарът между варненските села Слънчево и Банова. Два екипа от 16 пожарникари са останали през нощта, за да обхождат района, да осигуряват безопасността и да потушават останали тлеещи дънери и места, които биха могли да се активизират отново. Към 18.00 часа във вторник пожарът е локализиран на площ около 370 декара, от които 270 дка смесена и 100 дка изоставени лоза.

Огнената стихия в боровата гора на "Зайчева поляна", над кв. "Три чучура - север" в Стара Загора все още не е локализирана изцяло. Пожарът е овладян, но все още има проблемни участъци. През нощта на място са дежурили три коли на „Пожарна безопасност”. Действията по гасенето продължават с помощта на военните екипи.