Метална футболна врата на училищна спортна площадка рани тежко осмокласник в Разлог. Момчето е в кома.

Инцидентът е станал днес по обяд по време на час по физическо възпитание. Според деца, които учат в училище, вратата много лесно се мести.

„Детенцето се е люляло на вратата на спортната площадка, станало е тежък инцидент. В тежко състояние е”, каза директорът на училището Даниела Пелтекова.

По думите на Иван Дурев, учител по физическо възпитание, конструкцията на футболната врата е паднала на главата на момчето. „Бяха закрепени, обаче сега е изчезнала тази връзка, дето ги държи за мрежата. Някой я е откраднал”, твърди той.

„Тежко е състоянието на пострадалия ученик. В кома е детето, интубирано е, пътува за Пирогов, за реанимация в Пирогов. Има тежка контузия на мозъка, счупване на черепа има, това са тежки поражения, тежка черепно мозъчна травма”, каза д-р Георгиев от спешното отделение в болницата в Разлог.

Миналата година 10-годишно момиче беше прието в болница с тежка черепна травма, след като въже на чисто нова люлка в столицата се скъса.

През юни 2013 г. 6-годишно момче от Велико Търново почина, след като зле закрепена футболна врата падна върху него и го уби на място.

По-късно стана ясно, че на игрището е била върната метална рамка, премахната именно защото е опасна за децата.

През май същата година друго дете загина след токов удар от скъсани проводници, паднали върху ограда.