Млада жена преживя месеци на рехабилитация след пропадане в асансьор заради некачествен ремонт. Става дума за инцидента в столицата миналото лято, който взе и жертва.

Оказва се, че днес фирми в бранша си въртят мръсни номера – умишлено повреждат асансьори на конкуренти, за да печелят от ремонта им.

„Аз обожавам да вървя и всъщност в тези десет месеца, това е най-голямата ми загуба движението”, казва Мария Ваклинова. „Влязохме в кабината и натиснахме копчето за първия етаж и асансьорът полет”, спомня си тя.

Мария полита от деветия етаж. И се сгромолясва на първия. В асансьора чупи крак, чупи и прешлени.

Оказва се обаче, че повредите в асансьорите понякога са умишлени. Записано е как служител на фирма поврежда асансьора на друга фирма. Видеото беше показано в Министерство на икономиката.

Граждани и техници умишлено повреждат асансьори в различни градове на страната, е установила Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, стана известно днес. Първоначално такива сигнали са изпратили граждани, а след проверки от агенцията това е било доказано, обяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Фирмата, заради която Мария падна с асансьор, сега е под съд. А тя си пожелава на никого друг да не се случва такова нещо, каквото тя преживява.

Видите ли човек, който да пипа по асансьора и ви се стори съмнителен, не се колебайте – веднага се обадете в полицията.