Заради свличане на земна маса, шофьор на камион се обърна върху жп релсите, след което беше ударен влак. По чудо инцидентът не взе жертви, а след 15 часа непрестанна работа на релсите, движението все пак бе възстановено.

Цяла нощ продължи разчистването на района. На място дойдоха мъже от властта. Машинистът беше обявен за герой. Предупредил пътниците и изскочил от горящия влак. Десет секундно закъснение би се оказало фатално за пътуващите 95 души. „Ще има парична награда и второ моралната награда може би е най- важната, че е спасил човешки живот”, обяви управителят на „Пътнически превози” в БДЖ Димитър Костадинов.

Останките от камиона бяха отстранени от линията. От полския ТИР, превозващ мандарини, са останали само обгорели ламарини. Ремонтът на релсите продължи с часове.

„Възстановяваме движението с електрическа тяга с пълен капацитет на мрежата, така че влаковете днес ще се движат напълно нормално. Плановете хората не трябва да си ги променят, те ще пътуват по тази линия”, увери Неделчо Спасов, началник на Инспекция „Безопасност” в Националната компания „Железопътна инфраструктура”. Движението по главния път също се извършва нормално.