Делото за смъртта на Ани и Явор ще се гледа по съкратена процедура. Така ще се намали размера на присъдата на обвиняемия Андриян Антонов и делото ще приключи в бърз срок. Това стана ясно от днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от миналата година в София.

С искането да се проведе съкратено производство обвиняемият Адриян Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт, посочи неговият адвокат Димитър Марковски.

Те ще се използват при обявяване на присъдата, без да се събират още показания.

„Ще ви помоля днес да не приключи заседанието и при следващо заседание да бъдат доведени двама свидетели, които да дадат характеристична данни за обвиняемия“, каза още адвокат Марковски.

Заради тези двама свидетели, делото няма да приключи днес. Ще бъдат разпитани на следващо заседание и  най-вероятно още тогава ще има присъда.

Протест в памет на двамата влюбени и срещу катастрофите на пътя
Снимка: Фб група ж.к. Света Троица

Миналият месец се навърши една година от катастрофата на столичния булевард „Сливница“, при която влюбените Ани и Явор бяха блъснати на пешеходна пътека. Припомняме, че обвиняем за смъртта на Ани и Явор е 18-годишният Адриян Антонов. Експертизи показаха, че в момента на сблъсъка, той се е движил с около 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

Преди по-малко от месец Софийската градска прокуратура внесе обвинителният акт срещу него. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.