Проверка: Защо агнешкото на витрината е предимно внос и замразено?

Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май

Мария Георгиева

Публикувано в  20:01 ч. 12.04.2022 г.

В този магазин, прясно агнешко все още не се предлага.

„Не бързаме да зареждаме, защото хората все още питат и няма закупуване“, заяви продавачът Петя Чукарова.

Проверката на Агенцията по храните все пак откри агнешко в магазина, но във фризера - внос от Северна Македония.

„Най-важното е да следим да не се разрази и да не се предлага, като прясно месо, което е несъответствие и не е коректно към потребителя“, заяви д-р Георги Еленски от ОДБХ-Хасково.

В следващият магазин има прясно охладено агнешко месо и то българско.

„На етикетировката е отразено точно както трябва, че е произведено в България“, обясни д-р Истелиян Костов от ОДБХ-Хасково.

В хладилната витрина месото може да стои до пет дни, след това трябва да бъде бракувано. Затова и зареждането е малко.

„Зареждаме само по няколко килограма, примерно 5-6 на ден, за момента няма особено голямо търсене“, заяви продавачът Анна Ангелова.

За 87-годишната Стоянка Димитрова цена над 20 лв. за кг агнешко е непосилна. Проверките на Агенцията по храните на агнешкото месо ще продължат до средата на май.

БТВ Медиа Груп" ЕАД използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да ще научите повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Моля, запознайте се и с нашата Политика за поверителност. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.

Научи повече