15 футболисти се събраха днес на Стадиона на Мира в Перник, където Миньор трябваше да започне подготовка. Никой от футболистите обаче не се съблече по екип заради неясното бъдеще на клуба. Дали ще има отбор в Перник и под каква форма, това трябва да реши собственикът фирма Минна компания.

В края на миналата седмица среща за бъдещето на клуба е имало насрочена среща, но в последния момент собственикът на фирмата Христо Ковачки не е приел ръководителите на отбора Йордан Димитров и Пламен Атанасов.

Днес на стадиона дойдоха вратарите Боян Пейков и Светлин Славчев, както и полевите играчи Ивайло Цветков, Давид Стоянов, Камен Хаджиев, Иван Михов, Виктор Райчев, Томислав Павлов, Ивайло Стоянов, Йордан Йорданов, Александър Александров, Сайлъс Окечукво-Оки.

В Перник също така могат да се похвалят и с новото попълнение Евгени Зюмбулев, който идва от третодивизионния Струмска слава (Радомир) с надеждата, че отбор все пак ще има и той ще се пробва в първа лига. Двама юноши на клуба, единият от които вратар, също се появиха.

Всеки от футболистите пожелание от утре може да тренира на стадиона, като заниманията засега ще бъдат водени от треньора Николай Тодоров-Кайзера. Не пристигнаха нападателят Венцислав Иванов и Йордан Юруков, които все още не са разтрогнали договорите си с клуба.

Като спасителен вариант се разглежда Миньор е да се доиграе първенството, като общината и местни фирми да поемат разноските по пътуванията за мачовете навън, както и организационните разходи по домакинствата. Всички футболисти, които останат, ще играят без да получават никакви заплати или премии.