Второ от трите нови попълнения на Левски няма да бъде на разположение за старта на участието на отбора в Лига Европа. Става въпрос за Цветан Генков, който се присъединява в списъка към Рамон Лопес.

Проблемът на нападателя е идентичен с този на бразилеца. Генков наскоро разтрогна договора си с Висла и все още чака да пристигне жълтата му карта от полския клуб, която да позволи на Левски да го картотекира в състава си. Тя няма да пристигне преди първия кръг във втория по сила континентален турнир. Срещите от началния етап на Лига Европа са на 4 и 11 юли, а успокояващото за "сините" е, че в този кръг е вероятно да им се паднат съвсем скормни съперници от Сан Марино, Андора или Фарьорски острови.

Малко по-сложен е казусът с Рамон Лопес. Той разтрогна с Волин по вина на клуба, но украинците имат претенции, че прекратяването на контракта и дори възнамеряват да заведат дело, чак след което в Левски могат да се надяват да получат разрешение да го използват.

Така Левски ще започне участието си в Лига Европа само с едно от трите си нови попълнения - Кевин Брю. Жребият за първия и втория кръг на надпреварата е в понеделник, 24 юни.