Новото попълнение на Черноморец Родригес Асис показа потенциал и вкара 3 гола в 3 мача за „акулите”. Бразилецът заявява в интервю за официалния сайт на бургаския тим, че атмосферата в клуба много му харесва и това му помага да играе по-добре. Вижте какво още каза Асис:

Родригес, кажи ни малко повече за себе си?

Роден съм в Нова Викоза, един чудесен слънчев град в Бразилия. На 27 години съм. Женен съм, с едно дете. Почти през цялата си кариера съм играл в Бразилия.

Успя да се аклиматизираш  много бързо тук. Как се чувстваш в Черноморец, допада ли ти атмосферата на морския град?

Да, така е. Градът е чудесен, климатът също. Плажът е едно от любимите ми места и много напомня за родния ми град. По отношение на отбора, атмосферата е много добра. Когато пристигнах беше трудно, тъй като не знам български, а и английският ми не добър, но с всеки изминал ден започвам да свиквам и сега много ми харесва. Още по-щастлив се чувствам и от факта, че от скоро и семейството ми е при мен. Жена ми също много харесва града, подкрепя ме, а за мен това е много важно.

Последно си играл за Ботафого. Можеш ли да направиш някакво сравнение между футбола в Бразилия и този в България?

В Бразилия много се цени красивият футбол. Техниката е от голямо значение. Там да играеш красив футбол е толкова важно, колкото и да победиш. Двете неща имат еднаква стойност, защото хората, които идват по стадионите, гледат точно това. Ако играеш красив футбол, феновете ще бъдат доволни дори и да не спечелиш. Докато в България футболът е по-силов. Тук най-важна е победата независимо дали демонстрираш техничен футбол или не.

Отбеляза 3 гола в три мача. Това ли е позицията, на която се чувстваш най-добре?

Да, наистина много се радвам, че се получи така. Надявам се и занапред да продължавам да играя така, но за мен не е от голямо значение дали аз ще вкарам или някой друг. Най-важно е отборът винаги да излиза мотивиран и да действаме като колектив. Относно позицията, за мен не е проблем да играя и в ляво и от дясно, тъй като и в Швеция съм играл на същата позиция и там се чувствам най-комфортно.

Има ли някой по-известен бразилски футболист, на когото се възхищаваш?

Това е труден въпрос, защото в Бразилия има много добри футболисти, дори и такива, които не са толкова известни. И все пак може би Кака. Според мен той е един невероятен пример за подражание.

Черноморец стартира много добре в шампионата. Докъде мислиш, че можете да стигнете в края на сезона?

Да, стартирахме много добре – имаме 4 победи от 5 мача. Хубавото е, че с всеки мач се сплотяваме все повече като колектив. Според мен това е и причината за добрите резултати. Ако продължаваме да работим усилено в тази насока и да бъдем постоянни, мисля че можем да постигнем много.