Две седмици преди сватбените камбани да огласят Великобритания за сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, монархията изглежда във възход. Мнозина британци виждат бъдещия престолонаследник като реформатор на короната.

Монархията във Великобритания е тежка машина, обрамчена във вековни традиции, остарели норми и протокол. Това е една от причините Бъкингамският дворец все още да тежи на мястото си в британското общество, както и да привлича хиляди туристи всяка година.

Но короната сега е изправена пред огромно предизвикателство - сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън – събитие, сравнявано по тежест с бракът на Чарлз и Лейди Даяна.

Бракът на Кейт и Уилям трябва да успее. Кралското семейство не може да си позволи отново провал и то в толкова важен момент”, категоричен е кралският съветник Джени Бонд.

В последните няколко години обаче короната изгуби част от доверието на британците и заприлича повече на туристическа атракция. Сега бъдещето на престола е озарено от младия принц и надеждите той да реформира монархията.

Уилям може би ще бъде възродител, но първо трябва да изчака оттеглянето на кралицата, а след това и на баща си - принц Чарлз, преди да седне на трона.