Според него става въпрос за саботаж.

Думите му са в разрез с изявлението на вътрешния министър, че инцидентът е по-скоро нещастен случай.

Версията за терористичен акт се подкрепя от факта, че накладките, чрез които били закрепени релсите, липсвали.

Данните за жертвите също са противоречиви. Първоначално бе съобщено за 100 загинали, после цифрата беше намалена на 28. 325 души са транспортирани невредими от мястото на катастрофата, съобщи още министърът на железопътния транспорт Нитиш Кумар, който посети мястото на катастрофата, на около 500 км западно от Калкута.
Един от вагоните е паднал в река Дхабха, а други три са увиснали от моста над нея. 15 от общо 18 вагона на влака са дерайлирали, като четири от тях са катастрофирали на самия мост.

Инцидентът станал снощи в източния индийски щат Бихар. Луксозният влак пътувал за Делхи от Калкута. Според местни медии в падналия в реката вагон са пътували 64 пътници. Спасителните операции са затруднени от дъжда, излял се на местопроизшествието. Предполага се, че в четирите засегнати вагона е имало около 300 души. Председателят на борда на директорите на държавната железопътна компания заяви, че някои от релсите на моста са били разместени, което е причинило катастрофата. Служители на компанията са открили разместени релси и траверси, заяви той и добави, че се води разследване.