Двама души загинаха, а 26 бяха ранени в станалите 21 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. В района на София са станали 121 леки и пет по-сериозни пътни произшествия с шестома ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната и на автомагистрала „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи.

Затворено e платното на автомагистрала „Хемус” от Шумен за Варна между 350 км и 351 км. До 30 октомври за извършване на ремонтни работи е затворен пътят Звъничево – Варвара - Гара Костандово. Създадени са обходни маршрути.

Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Опасност от падащи камъни има в Искърското дефиле и Кресненското дефиле, Прохода на Републиката, Троян – Кърнаре, местността Боаза на главен път София – Варна, по пътя София – Самоков, Коритна – Български Извор – Микре, Момчилград – Крумовград, Велико Търново – Шипка и Лакатник – Нови Искър.

В сила са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан; забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков, и над 20 тона – през Айтоски проход.