Най-известното барбекю в държавата и част от незаконните дувари на Догановите сараи в Бояна вече са минало. Тази сутрин тежкотоварни машини, наети от лидера на ДПС, започнаха да събарят незаконните постройки.

Една двегодишна сага между институциите и един депутат приключи. След като ДНСК и съдът обявиха барбекюто на Ахмед Доган, масивните довари и контролно-пропускателния пункт на неговите сараи в Бояна за незаконни, народният избраник трябваше да ги премахне. Но това така и не се случи в определения срок, а два дни по-късно.

Днес в разрушителната акция се включи и тежката артилерия.

За по-малко от два часа няколко метровата ограда, зад която е скрито барбекюто и огромен закрит плувен басейн, беше изравнена със земята.

От строителната фирма, наета от официалния собственик на сараите - дружеството "Делта Епсилон" признаха, че и дуварите и барбекюто са се оказали трудни за разрушаване.

След около седмица около 200 метра масивни довари, които години наред прикриваха Догановите сараи ще бъдат в историята.

Успоредно със събарянето на масивния дувар, започна изграждането на временна ограда.А ако всичко, което е обявено от ДНСК за незаконно, наистина бъде бутнато до седмица, то тогава строителният контрол няма да налага санкции.