Ще бъде много страшно, ако се влюбиш веднъж и повече не ти се случи. Аз винаги съм пристъпвала с голяма любов. При мен не е имало чак толкова много мъже, макар че Коста Цонев ме изкара доста голяма любовница (...) Влюбена съм винаги по един и същ начин – много дълбоко и много всеотдайно. Това заяви в студиото на "Тази сутрин” голямата ни актриса Стоянка Мутафова.

Въпреки че в момента е болна от грип, тя продължава да играе на сцената. Категорична е, че просто не може да си стои у дома, макар че знае, че това е по-добрият вариант.

Мутафова призна, че в представления за любов се сеща и за собствените си истории, когато има такива моменти. "Човек не може да не се сеща за това, ако го е имал”, каза тя. Мутафова сподели и колко много обича пиесата "Госпожа Стихийно бедствие”. На сцената се представя не просто живота на двама души, които се обичат, обичат, обичат. Има и кавги, и ревност, и тъга. Защото животът сам по себе си е сложен, заяви 89-годишната актриса.

"Цялото детство ми е като на картина – много хубава, интересна, богата, много свободна, най-важното. Наричам себе си Пипи Дългото чорапче, защото това е книга за свободния човек, а аз винаги съм била много, много свободна”, сподели тя.

Въпреки усмивката, с която всички я познаваме, актрисата заяви, че е песимист: "И никога не се мисля за щастлива. Ако дойдете у дома и видите колко съм мрачна – вечно някакви съмнения, вечно търся нещо”, каза тя.

Какво още сподели Мутафова за детството, актьорската си професия и семейството си - ще разберете от прикачения видеофайл.