Австралийска телевизия разпространи уникални кадри на баща, който спасява детето си от връхлитаща на тротоара кола. При инцидента няма жертви, благодарение най-вече на чудо.

На записа от охранителна камера пред супермаркет в предградие на Сидни се вижда как цялото семейство се разхожда по тротоара, колата изскача от шосето и се разбива във витрината на магазина, помитайки хората на пътя си. За части от секундата бащата успява да сграбчи невръстния си син и така го спасява от сигурна гибел.

"Помислих си, че, ако ме удари в гръб, ще има шанс да се отърва със счупен крак или нещо такова, но синът ми щеше да остане на място от подобен удар”, разказва бащата Андрю Лейч.

"Помня количката, количката, която хвърчи във въздуха и това се запечата в съзнанието ми. След нея летяха и майката, заедно с гледачката”, сподели свидетелят Лиса Холс.

Бащата е със счупен крак, останалите от семейството също претърпяват тежки травми.
Драматичните кадри са заснети през 2008 година, но се излъчват едва след като всички участници в произшествието са се възстановили. Виновникът за злополуката е възрастна жена, изгубила контрол над автомобила.