Четири радикални палестински групировки обявиха в декларация, че прекратяват атентатите от днес до петък, когато е краят на Рамазана.
Тя е подписана от военните крила на "Хамас" и на "Ислямски джихад", и от още две, близки до палестинския лидер Ясер Арафат, радикални групировки.

 
Израелският кабинет по сигурността определи като безсмислено временното прекратяване на огъня. 

 По-късно бригадите "Азедин ал-Касам" и " Ал Фатах" опровергаха съобщението.

Силовите министри в правителството на Израел решиха да продължат военните операции по Западния бряг и ивицата Газа,  докато автономните палестински власти не поведат решителна борба с тероризма.

Според палестински източници, миналата нощ израелски танкове навлезли в град Рамала в ивицата Газа и разрушили три жилищни сгради. Без покрив останали пет палестински семейства. По-късно при израелска въздушна атака срещу друг автономен град - Хеброн на Западния бряг - загинаха две палестински момчета.

Така на практика правителството на Шарон не се съобрази с предупреждението на специалния американски пратеник Антъни Зини. Той даде 48-часов срок за спиране на насилието и постави това като условие за оставането му в района.

Близо хиляда палестинци отбелязаха снощи в Рамала 14-годишнината от началото на първото палестинско въстание.
Радикалният Народен фронт за освобождение на Палестина призова за продължаване на второто палестинско въстание, което започна през септември миналата година.


.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!