Тази вечер враждуващите пущунски групировки в Кандахар успяха да постигнат споразумение за разпределението на властта в града.
За престрелки и загинали при борбата за власт между различните местни племена се съобщава и от съседната на Кандахар провинция Хелманд.

Американското военно командване има само "обща представа" къде се крие Осама бен Ладен. Главнокомандващият  армията на САЩ генерал Ричард Майерс е сигурен, че саудитецът и водачът на талибаните молла Омар все още са в Афганистан.

Командирите на антиталибанските сили в източната част на страната твърдят, че бен Ладен лично командва около хиляда бойци от "Ал Кайда", които се сражават в планините на границата с Пакистан. Те са се укрепили в близка гориста местност, след превземането на пещерния комплекс край Тора Бора. Към тях са се присъединили и висши талибански ръководители, отказали да се предадат, смятат от командването на антиталибаните. 
То обяви, че ще предприеме сухопътна офанзива срещу укрепилите се в района войници на "Ал Кайда". 

Американската авиация засили атаките на тежките бомбардировачи "Б 52" край Тора Бора. 
Трима афганистански бойци на Северния съюз бяха убити там при поредния погрешно насочен американски въздушен обстрел.

При друг инцидент в Северен Афганистан, осемнайсет души, сред които и високопоставени командири на Съюза, загинаха при катастрофа на техен хеликтоптер.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!