Международна полицейска операция с цел издирване на трафиканти на хора започна тази нощ в Европа.
В разследването участват пет страни. Повод за мащабната акция стана смъртта на осемте нелегални имигранти, намерени вчера в контейнер в Ирландия. Сред тях имаше три деца. 

Тринадесет са били хората, пътували в контейнера. Петима оцелели, на възраст между 17 и 35 години, бяха открити в безсъзнание и в момента се намират в интензивното отделение на болницата в Уексфърд. Лекарите смятат, че състоянието им е "много сериозно".

Предполага се, че някои от нелегалните пътници са от турски произход. Те били намерени от шофьора на камион, превозващ мебели. Той чул шум от задната част на возилото и слязъл да провери. Видял, че печатът на контейнера е счупен и открил нелегалните пътници.
Камионът тръгнал на 30 ноември от Милано и във вторник вечерта напуснал пристанището в Белгия. Те са се качили в машината точно там, според полицията.

Ирландските пристанища напоследък станаха цел за нелегалните имигранти, примамени от информациите за свободни работни места в страната, която доскоро отбелязваше най-високи икономически ръст сред държавите от Еврозоната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!