Много натоварен е трафикът в района на стария път за Карнобат, съобщават от управлението на "Пътна полиция" в града. Движението е в колони и автомобилите се движат със средна скорост 20 км/ч. Движението ще е такова поне още два – три часа, докато се изтеглят автомобилите, предупреждават още от полицията. Към момента няма данни за катастрофи.

По автомагистрала "Тракия" движението е с нормална интензивност. Трафикът в Бургас е натоварен в посока София и Слънчев бряг, както и от Созопол към Бургас. Има задръстване в района на Равда в посока Бургас. Причината е, че в неделния ден много туристи заминават по родните си места.

Натоварено е движението по главния път София – Бургас, в района на Сливен, съобщиха от КАТ-Сливен. Силно полицейско присъствие има по пътя от и към морето. Пътна полиция следи за нередности в района на Петолъчката, Калояново, Минерални бани, Нова Загора, Злати войвода, Съдиево и Подслон. Екипите на КАТ са оборудвани с камери за видеонаблюдение и радари. Стационарни камери следят за спазването на Закона за движение по пътищата в районите на селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София.

С нормална интензивност е движението по Подбалканския път Казанлък - Сливен – Петолъчката, както и по пътя Сливен - Ямбол. До 22:00 часа днес е забранено движението на ТИР-ове, тежка и селскостопанска техника по главния път София – Бургас, в участъка от Нова Загора до Петолъчката. На територията на Ямбол движението на тежки машини е забранено в участъка от Петолъчката – до Лозенец.

До 15 септември от 6:00 до 22:00 часа се забранява движението на товарни автомобили над 3,5 тона в участъка Стара Загора - Нова Загора - Сливен. Автомобилите са пренасочени по пътя Стара Загора-пътен възел Мъглиж-Сливен и обратно. Забранено е движението на камиони с тегло над 10 тона по пътя Сливен – Стара река. Опасност от падащи камъни има по пътя Сливен – Ичера. Остава ограничението за движението по пътя Кермен – Гълъбинци заради строежа на магистрала "Тракия". Трафикът се извършва през обходен маршрут по пътя Кермен – Биково – Омарчево – Питово – Гълъбинци.

От началото на деня на територията на област Сливен няма регистрирани катастрофи и пътни инциденти.