"Chicago" е една от най-продаваните групи в Америка за всички времена", твърди Краси Куртев от "Акага”. Но не популярността на американската банда, а любовта на "Акага” към творчеството на колегите им "отвъд океана" е причината Иво Казасов, Краси Куртев и колегите има да решат да направят концерт с песни на "Чикаго".

"Това е една наша мечта от училище още. Ние бяхме ученици, когато се запознахме и искахме да направим група като "Chicago". Направихме група, но не смеехме още да свирим "Chicago", защото това не е лесна работа”, каза Краси Куртев.

"Ние сме подбрали едни от най-големите хитове на "Chicago". Много красиви песни имат. Имат много албуми, ние успяхме да направим една селекция от най-известните и най-хитовите им песни и сме ги пипнали, както ние си знаем”, обясни Иво Казасов.

Според българските музиканти, "Акага” и "Chicago” си приличат. "Те също като студенти се събират. Смесват също джаз с рок”, обясни Куртев. Но има и разлики, които отварят повече работа на "Акага” при подготовката на концерта. "При нас браса и пее, и свири. При тях браса само свири, пеят пианиста, басиста и китариста. Ние трябваше да направим леки промени в аранжиментите, за да може да се приспособи това към нашата група.”

Музикантите споделиха, че има идеи за в бъдеще "Акага” да продължат с концептуалните концерти, в които може би ще влязат песни на други техни любимци, като Джеймс Браун и "Earth, Wind and Fire".

Концертът посветен на "Chicago" е утре, 10 март, от 22:00 часа в Sofia Live Club.