Софийският апелативен съд осъди на две години лишаване от свобода подсъдимия за катастрофата, при която загина телевизионният и радиоводещ Емил Трифонов – Кембъла, Боян Георгиев, съобщи БТА, позовавайки се на източници в Съдебната палата. Кембъла почина на 17 март 2007 година при катастрофа на бул. "Цариградско шосе", причинена от Георгиев.

Подсъдимият няма да има право да управлява моторни превозни средства за срок от пет години.

На 13 май 2008 година Софийският градски съд призна Боян Георгиев за виновен. Той получи пет години затвор и беше лишен от право да кара кола седем години. Трябваше да плати и 100 000 лева кръвнина на роднините на загиналия. По-късно през годината САС намали присъдата на три години условно.     

На 5 февруари тази година Върховният касационен съд върна делото срещу Георгиев за ново разглеждане. Тогава ВКС счете, че САС не е оценил обективно, всестранно и пълно всички обстоятелства, с което е допуснал съществено процесуално нарушение.

Това е възпрепятствало задълженията за формиране на безпристрастна убеденост, с произтичащите от това неправилно приложение на текстовете за условното осъждане и несправедливост на ефективното наказание.

Решението на апелативната инстанция отново може да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС.