Прокуратурата във Вибо Валенция, областта Калабрия, реагира спешно на сигнал на карабинерите, за да спре насилието в българско семейство, съобщава днес вестник "Куотидиано дела Калабрия".   

В продължение на 10 години 28-годишна българка е била ежедневно пребивана с железа, прътове, домашни предмети и юмруци от 39-годишния Сами Вели Юсеин, също български гражданин, с когото съжителства. Тормозът започва още от България, но се влошава, когато двойката се прехвърля в Италия и се установява в Пицо Калабро, на 12 км северозападно от Вибо Валенция. Мъжът, който е общ работник,  ставал особено жесток под влияние на алкохола и не се съобразявал дори с периодите на бременност на жената, която често принуждавал да спи навън при кучето.

Българката се обръща за помощ към семейните консултанти и към карабинерите, като моли да й бъде даден сигурен подслон, за да се укрие заедно с трите си деца - на 9, 6 и 4 години. Военните полицаи и социалната служба прехвърлили жената и децата в охранявано място, далеч от Пицо Калабро.

Прокуратурата във Вибо Валенция незабавно реагирала на доклада на карабинерите и издала заповед за превантивно задържане на Юсеин, който е въдворен в местния затвор.

Пицо Калабро е живописен морски курорт с над 9 хиляди жители, известен още като "града на сладоледа". Според последното преброяване през 2009 година от 449 чужденци с постоянно местожителство най-много са българите - 294.