Германските медии обвиняват организаторите на Парада на любовта и властите в Дуисбург за трагедията в събота. Вестниците питат защо концертът е бил организиран на място, което може да побере 250 хиляди души, като със сигурност са се очаквали няколко пъти повече посетители.

Властите са били предупредени и за опасността от събиране на толкова много хора на тясно място като мостовете под магистралата, откъдето е бил входът за техно партито.

Прокуратурата  в Германия разследва трагедията, при която загинаха 19 души и 342-ма бяха ранени, предава Диана Караш. Младите хора загинаха блъсканица в тунел преди входа на концерта.

Образувано е предварително производство срещу неизвестен извършител. Обвинението в причиняване на смъртни случаи поради небрежност. Според организаторите на партито е имало над 1 милион души. В същото време градът е разрешил мероприятието за 250 хиляди, а полицията била подготвена за 500 хиляди души.  

Организатор на парада е собственик на най-голямата верига от фитнес студиа в Германия. Днес бяха обявени подробности за загиналите – 11 жени и 8 мъже на възраст между 18 и 38 години. Осем от тях са чужденци.