Диана, разкажи ни повече за "Гибелна красота“.
Това е сериалът с най-малоброен актьорски състав, в който съм се снимала. Това ни позволи да се опознаем по-добре. С повечето актьори сме се срещали много пъти на снимачната площадка в други теленовели. Пазя много приятни спомени от "Гибелна красота“.

Приличаш ли на Рехина?
Да, по това, че и аз мога да давам заповеди и да строявам хората, и в същото време съм с благ характер. Тя отглежда децата си сама, аз също съм самотна майка. Затова изпълнявам ролята на баща и майка едновременно.

Добре ли те прие Колумбия?
Да. Колумбийските актьори са много приятни хора и големи професионалисти. Обожавам да работя в тази страна.

Какво най-много ти липсва от Перу?
Семейството, братята ми, племенниците и най-вече майка ми.

Каква храна предпочиташ?
Перуанската кухня. В Колумбия много ми липсваше, но тук, в Маями, е по-лесно, защото повечето подправки могат да се открият и в магазините. Но да ти кажа, в момента съм на диета, защото за ролята на Рехина трябваше да кача 10 килограма, които сега се мъча да сваля.

От какво се страхуваш?
Да не бъда тук, когато дъщеря ми има нужда от мен. Е, смъртта не може да се избегне, но се надявам още дълго време да съм до нея.

Положителни или отрицателни роли предпочиташ?
Отрицателните са винаги по-забавни, но има и интересни положителни роли, каквато е тази на Рехина. Тя е точна и честна жена. Когато ролята е добре написана, винаги е интересна за пресъздаване.

Би ли посетила България?
Планирам пътуване из Европа с раница на гръб заедно с дъщеря си и една приятелка. Ще включа и България в това пътуване. Много е забавно да се пътува така, дъщеря ми е на всяка снимка (смее се).